Ieskaties

7 komentāri par “Grāmatu Grāmata: Kā viss iesākās [1]

  1. Ai, senie labie laiki! Atceros kā mēs pirms gandrīz 20 gadiem Latvijas TV dublējām Grāmatu Grāmatas abas daļas un pēc tam vēl vienu leļļu seriālu, kas pēc satura bija stipri līdzīgs Nārnijas hronikai, tikai mazāk mistisku tēlu. Nosaukumu vairs neatceros.

    Jā, bija laiki! Tolaik vēl TV vadība atļāva izdot naudiņu, lai dublētu daudzsēriju kristīgās multenes, šodien tas vairs nebūtu iespējams.

    šobrīd man ir tehniskas problēmas, tāpēc nedzirdu vai šī ir tā pati dublāža, ko taisījām un vai vispār filma ir latviešu mēlē. Mums nebija vienkārši ierunāts teksts, bet katrai lomiņai savs aktieris – visi profesionāļi no lelļļu teātra. Autortiesības tolaik izgādāja TV evaņģēlists Hannu Hauka no Somijas, kas izveidoja IRTV/RADIO, kas vēl šodien veido TV un radioprogrammas NVS valstīm. Latvijā filmiņas bija atļauts rādīt vienu reizi, pēc tam viss tika iekopēts betacam kasetēs un nodots IRTV rokās. Viņi solīja tās izdot videokasetēs un pārdot arī Latvijā. Diemžēl tā tas arī palika nerealizēts.

    Kur jūs dabūjāt šo video?

  2. man mājās bij kasete LV valodā :)
    un pat orģinālā :p
    atceros, ka visu kaseti no galvas zināju :)
    tie tik bij labi laiki :))

  3. Eu, šis ir labss! Tas nekas, ka viss ir nedaudz vienkāršoti rādīts, lai arī bērni saprast spētu. Man patika tās toreiz, pa TV Gaisma (vai kur es redzēju, ar krievu tulk.) un domāju patiks arī tagad, thanks iniciatoriem.

  4. Vienmēr ar prieku atceros, kad rādīja šīs multenes, un es tās skatījos.

    Man reiz gadījās redzēt, kādas tagad multenes rāda pa TV. Tīrās šausmas, kādi tik tur mutanti nav redzami. Bet naudas dēļ jau netikai to vien cilvēks izdarīs.

  5. Sveicināti!
    Varbūt Jūs varētu ieteikt vēl kādu līdzīgu animācijas vai dokumentālu filmu, ko varētu piedāvāt noskatīties savām 5 un 7 gadus vecajām meitiņām. Būtu ļoti pateicīgs, ja norādīsiet, kur to iespējams igādāties vai lejuplādēt.

Atbildēt